Tuesday, February 16, 2010

26. jaanuar, teisipäev, Mumbai-Trivandrum

Päike paistab! Väljas on palmid ja jalad higistavad botastes. Umbes 10 h tagasi olime miinuskraadides lumetuisus lõdisedes Istanbulis.

Istanbuli lendu lükati kaks korda edasi ning istusime ka peatuvas lennukis enne õhkutõusmist pikalt. Vaidlesime V’ga lennukis ja enne õhkutõusmist jõudsime siiski üksmeelele. Antud momendil oleme mõlemad väsinud ja torssis ja kipume teineteisega virisema.

Aga lend kujunes üldiselt rahulikult. Saime suure hilinemise ja näljaga lõpuks süüa ka makarone päikesekuivatatud tomatitega, tomati-kurgi salatit, kuklit ja täitsa maitsvat pirnikooki.

Pealpool pilvi ja sudu nägime imekirgast päikesetõus hahetust.

Lennujaamas kulges kõik sujuvalt, meie pagas oli terve ja pileti ümbervahetamine siselend Jet Airways’I kontoris ei olnud mingi probleem. Ei pidanud ka juurde maksma! Lennujaama tasuta shuttle bus tõi meid domestic airport’i. Minu pats-soeng tõmbab veidi tähelepanu, kuid miskit ebameeldivat tähelepanu ei ole me küll kogenud.

India õhus on tõepoolest mingeid erilisi vürtse tunda. Nuhin huviga siinset õhku. Midagi on igatahes üpris teisiti.

Meeletult kontrollivad siin pagasit metallidetektoriga. Oleme juba 3 või 4 kontrolli läbinud selleks, et saada siselennule,,,

Inimesed on siin üliviisakad.

***
Magasin just 3,5 tundi meie Trivandrumi kodumajutuses (Somastreet, aadress Highschool Rd, Pettah, Trivandrum). Lülitasin vahepeal konditsioneeri välja, mille tulemusel hakkas meeletult palav. Ärkasin higilaigu sees. Uni kulus aga väga marjaks ära. Olen rõõmus, et tegin valiku puhkuse kasuks kuigi V ja M läksid linna peale. Kuulen aknast meeletut mootorsõidukite lärmi ja tohutut tuututamist. Küll ma ka jõuan sinna välja.

Muide, kell on alles pool 7 ja juba on pime.

Meie kolmas reisikaaslane M on asjalik-korraldav ja lustlik naine. Usun, et saame kolmekesi kenasti hakkama.

M tuli koos kodumajutuse omaniku Soman’iga meile lennuki vastu. Jet Airways lend oli nagu unistus – puhas, korralik, imetabane teenindus ja ka maitsev toitlustamine.

Vaimustav oli maabudes vaadata sinist ookeani ja rannariba palmisalusid. Mulle jõudsi sel hetkel pärale, et MA OLENGI SIIN OMA UNISTUST TÄIDE VIIMAS, OMA UNISTUST ELAMAS!

No comments:

Post a Comment